History lesson 

Als 6 jarige begon ik met paardrijden, na twee lessen in de locale manege vertelde ik mijn ouders dat ik wereldkampioen jumping wou worden...

Het liep even wat anders ...

Al heel vroeg, tot spijt van mijn leerkrachten, had ik de paardenmicrobe te pakken. Geen enkele gelegenheid om op een paard of pony te rijden liet ik onbenut. Gezien dressuur de basis voor alles was, lag mijn focus uiteraard eerst op basis werk... Wel 30 jaar later is dit nog steeds niet veranderd! Ik heb het geluk gehad dat mijn ouders me steunden in mijn traject naar topsport toe. Dit liep echter niet altijd over rozen daar niemand van ons enige  ervaring had. De wil om beter te worden en de drive om iets tot een goed einde te brengen is immers prominent aanwezig in onze familie.  Met de nodige slagen en stoten kon ik op mijn 12e eindelijk echt wedstrijd rijden. Hoewel dit toen nog met een pony van de manege was evolueerde van daaruit alles heel erg snel. 

Op mijn 13e reed ik een voor de eerste keer met een pony die alles veranderde. Het ging in sneltempo van club wedstrijden naar regionale competities. Ook daar bleef de trein niet staan en reed ik hetzelfde jaar nog mijn eerste internationale wedstrijd.

Toen ik 14 werd zag alles er anders uit... De pony werd onverwacht verkocht, doch kreeg ik de kans om met een jonge hengst aan de slag te gaan. Ik had meteen een hele goede klik met de hengst. Ik heb het geluk gehad om als één van de jongste junioren in België te mogen deelnemen aan verschillende Europese Kampioenschappen en de ultieme droom leek toch steeds dichterbij te komen... 

DE OVERSTAP

De jeugd wordt jongvolwassen en ik dus ook... Na de zalige tijd in de jeugdreeksen brak de tijd aan om het echte werk waar te maken. Mijn God, wat heeft het bloed, zweet en tranen gekost maar in 2013 werd ik  Belgisch kampioen met Vradin in de allerhoogste klasse, de Grand Prix!

Sinds 2013 heb ik op regelmatige basis mogen proeven van wat het einddoel is. Als vast lid van het Belgisch team heb ik onze passie mogen vertegenwoordigen op Europese kampioenschappen zoals Herning en Rotterdam. Nam ik deel aan talloze  prestigieuze wereldbekerseizoenen, aan het wereldkampioenschap jonge paarden en nog vele andere landenwedstrijden op Grand Prix niveau

Dankjewel aan iedereen die me op de voor en achtergrond steeds gesteund heeft!


Vradin CDIO Aken 2013

Hydane van de kerkhoeve

Future goals

Op dit moment beschik ik over Charlie, een 13 jarige ruin met een geweldige instelling!  The real future goal is mijn sport op het allerhoogste niveau kunnen beoefenen. Zowel als ruiter en als trainer voel ik me als een vis in het water!

Ik heb de stille hoop en de ambitie om ooit nog deel te nemen aan de olympische spelen, maar geef nu toe... Je passie kunnen uitwerken tot je beroep en er nog steeds van houden is al heel wat! Ik zie wel wat de toekomst brengt en ga er in ieder geval keihard voor! 

Met trots en motivatie help ik ook heel erg graag uw droom waarmaken!